vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Inwoners profiteren op verschillende manieren van het windpark.

Inwoners profiteren van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen

28 oktober 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Het college van Maasdriel bereikte een akkoord met Burgerwindpark A2 Lage Rooijen B.V. over de deelname rond het windpark in het proces zowel als in sociale- en financiële deelname. Anders gezegd: de samenleving in Maasdriel en de Bommelerwaard kunnen op verschillende manieren profiteren van het windpark.

Overeengekomen is een zogeheten direct-omwonendenregeling en afdracht aan het windparkfonds. Het later op te richten fonds wordt ondergebracht in een zelfstandige stichting met een onafhankelijk bestuur. De bestedingen uit het fonds moeten ten goede komen aan de leefbaarheid en duurzaamheid in de gemeente Maasdriel.

Bij het inrichten van het windparkfonds wordt ook de lokale gemeenschap betrokken. De gemeente en de Coöperatie Bommelerwaar werken dit op een later tijdstip verder uit.

Vervolg
Het college heeft de raad, na het doorlopen van de nodige procedures, inmiddels het voorstel gedaan het bestemmingsplan voor het windpark ongewijzigd vast te stellen. De gemeenteraad van Maasdriel behandelt het voorstel op 25 november 2020. Bij instemming kan het college de Omgevingsvergunning verlenen. Vanwege de coördinatieregeling maakt de gemeente de verschillende besluiten gelijktijdig bekend zodat tegen de verschillende besluiten gelijktijdig beroep open staat bij de Raad van State.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

energie burgerwindpark
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.