dinsdag 7 december 2021

Alles over de Bommelerwaard

Integrale veiligheidscontrole goed verlopen

11 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De politie hield vrijdag 8 oktober rondom Zaltbommel een integrale veiligheidscontrole in samenwerking met verschillende partners. Het doel was het vergroten van de (verkeers) veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag.

De politie laat weten dat de controle goed is verlopen. Er werden ongeveer 600 voertuigen gecontroleerd, getest op gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur en er werd gehandhaafd op het voertuigenreglement. Tevens is er gecontroleerd op openstaande schulden en boetes.

Drugs en alcohol
De politie heeft een persoon aangehouden op verdenking van het bezit van een grote hoeveelheid softdrugs en een persoon aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Vijf personen zijn aangehouden op verdenking van gebruik van alcoholhoudende drank als bestuurder van een auto. Een van deze blies zelfs 1000 ug/l, bijna vijf keer zoveel als is toegestaan.

Bekeuringen
Er zijn 62 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen zoals het niet dragen van de gordel, gladde banden, uitlaat, schokdempers en andere voertuiggebreken. Voor snelheid werden 624 bekeuringen opgemaakt. Daarnaast eerd een aantal scooters gecontroleerd op snelheid en vermogen, hiervoor zijn 2 WOK-meldingen opgemaakt, wat inhoudt dat de scooter opnieuw moet aangeboden bij het RDW voor keuring in originele staat. Van een andere scooter is een begrenzer inbeslaggenomen.

Foto - archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.