woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Integrale controle levert weinig verrassingen op

2 november 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Dinsdag (2-11) hield de gemeente Zaltbommel in samenwerking met diverse partners een controle op een aantal adressen. Dit gebeurde samen met onder andere Liander, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), Werkzaak, alsook de brandweer en politie.

Met deze controle werd gekeken of er eventuele overtredingen plaatsvonden op de adressen. Tijdens de integrale controle werd energiefraude aangetroffen. Daarnaast werd een aantal constateringen gedaan door de verschillende partners waar nader onderzoek naar wordt gedaan. Waar nodig worden maatregelen getroffen of zal worden gehandhaafd.

Veiligheid waarborgen
Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over het verloop van de controle: “De partners zijn vriendelijk ontvangen door de bewoners. Dergelijke steekproefsgewijze controles zullen we vaker houden, op verschillende terreinen. Het is van belang dat we een goed beeld hebben van wat er in de gemeente speelt en eventuele ondermijning aanpakken. Zo kunnen we de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente waarborgen.”

Informerend
De integrale controles hebben daarnaast een informerende functie. Voor overheidsinstanties is het belangrijk om zicht te hebben op welke activiteiten allemaal plaatsvinden in de gemeente, en wat de concrete aard en omvang daarvan is. Anderzijds is het voor de te bezoeken locaties ook een mogelijkheid om afstemming te zoeken over vragen die zij hebben over voorschriften die gelden voor hun adres, bijvoorbeeld over brandveiligheid.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.