donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

'De meeste zaken waren in orde.'

Controle bedrijfsverzamelgebouwen op veiligheid en criminaliteit

1 juli 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Donderdag (12-7) hield de gemeente Zaltbommel, samen met de brandweer, politie, boa’s, omgevingsdienst en Liander een integrale veiligheidscontrole. Dit is steekproefsgewijs gedaan bij enkele bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerrein De Ooijk in Zaltbommel.

Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over de controle: “Dit soort controles doen we preventief voor de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. De meeste zaken waren in orde. De controleurs hebben enkele milieu overtredingen aangetroffen. Sommige brandblussers waren niet in orde. Het was een fijne samenwerking tussen de verschillende instanties. Zij werden bovendien goed ontvangen door de bezochte bedrijven.”

Vergroting veiligheid
De overheid heeft onvoldoende zicht op wat zich afspeelt op bedrijventerreinen. En dat geldt vooral voor bedrijfsverzamelgebouwen. Het doel van deze controle is dan ook om de (brand)veiligheid te vergroten. Alsmede het aanpakken van eventuele ondermijnende (criminele) activiteiten. Er werd bij de controle gekeken naar de bouw- en milieuvergunningen, de brandveiligheid, controle op (afwijkend) stroomverbruik, goede arbeidsomstandigheden en illegale bewoning. Ook is gecontroleerd op het naleven van wetten en regels door de verschillende toezichthoudende instanties.

Informeren
De controles hebben ook een informerende functie. Voor overheden is het belangrijk om zicht te hebben op welke activiteiten plaatsvinden in bedrijfspanden en wat de concrete aard en omvang daarvan is. Aan de andere kant is het voor de bedrijven die men bezoekt, ook een mogelijkheid om vragen te stellen die over de voorschriften die gelden voor hun huidige of toekomstige bedrijfssituatie.

Foto archief ter illustratie.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.