vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Inloopavond herinrichting omgeving huis Brakel 

31 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

BRAKEL - Vanaf komend najaar wordt in opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) in en om het huis Brakel vervolg gegeven aan de herstelmaatregelen van enkele jaren geleden. Belangstellenden kunnen voor meer info terecht op de informatieavond die woensdagavond 8 juni wordt georganiseerd. Dat meldt Dorpsraad Brakel.

Plannen voor verfaaiing huis & omgeving
Een sierlijke smalle weg zal de nieuwe toegang naar het landhuis worden, met daarlangs een haag. Over de weide zal een wandelpad aangelegd worden. Ook staan drie nieuwe voetgangersbruggen in het ontwerp dat zal worden gepresenteerd. De entreeaanbouw uit de jaren 1980 zal worden vervangen door een passender ontwerp. Rondom het landhuis wordt een multifunctioneel terras aangelegd, omzoomd door een haag met doorgangen. Een fraaie vlonder aan het water en passende verlichting completeren de buitenruimte. 

Het werk staat gefaseerd gepland in de periode november 2022 tot en met februari 2023.

Informatieavond
Belangstellenden zijn van harte welkom op de inloopavond op woensdag 8 juni tussen 19.00 en 21.30 uur in Huis Brakel, Dwarssteeg 2 te Brakel. Om een indicatie te hebben van het aantal bezoekers, wordt aanmelden op prijs gesteld via info@glk.nl.

Lees meer over:

Brakel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.