vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Infobijeenkomst Burgerwindpark A2 geslaagd

26 februari 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De online informatiebijeenkomst voor direct omwonenden en andere geïnteresseerden over Burgerwindpark A2 Lage Rooijen kan succesvol genoemd worden. De sessie donderdag (25-) was een vervolg op eerdere bijeenkomsten en klankbordgroepsessies.

Na het positieve besluit van de gemeenteraad van Maasdriel voor een wijziging van het bestemmingsplan in november 2020 wordt verder gegaan met de ontwikkeling van het windpark. Op verzoek van de gemeenteraad is de direct-omwonendenregeling ruimer opgesteld.

Tijdens de informatiebijeenkomst passeerden vormen van (financiële) participatie de revue en werd de (aangepaste) direct-omwonendenregeling toegelicht, alsook het Burgerwindparkfonds en de toekomstige investeringsmogelijkheden.

Suggesties
De deelnemers deden tijdens de sessie een aantal suggesties rond veiligheid en inzicht in onderwerpen waar de omgeving inbreng in kan hebben. Deze suggesties worden in samenwerking met de klankbordgroep verder opgepakt.

De deelnemers kijken terug op een interessante informatiesessie. Na afloop reageerde men: “Open en goede informatie, netjes gedaan, niks nieuws gehoord, openhartig, prima maar live is fijner, overzichtelijk, eerlijk, ordentelijk”.

Foto Burgerwindpark

Lees meer over:

Maasdriel burgerwindpark
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.