zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Infoavond stikstof in Hedel brengt licht in de zaak

18 augustus 2022 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - De zaal van Boerengolf Hedel was woensdagavond (17-8) goed gevuld. Ruim 100 belanghebbenden en belangstellenden kwamen naar de infoavond over de actuele stikstofcrisis. Gedeputeerde Peter Drenth en Provinciaal Statenlid Daisy Vliegenthart gaven er tekst en uitleg over hoe de provincie Gelderland de problematiek te lijf wil gaan. Dit keldt CDA Maasdriel.

Robert van Dijk (CDA Maasdriel) opende de avond met een welkom. Daisy Vliegenthart legde aanlsuitend uit hoe de opstelling van het CDA was in het stikstofdossier. Als Provinciaal bestuur neemt afstand van het beleid. Het Statenlid benadrukte de drie speerpunten van de Christen Democraten: Duidelijkheid, Duurzaamheid en Draagvlak. Vliegenthart stelde dat 'men op deze fronten in den Haag toch wel wat steken had laten vallen'. Dat viel goed in de zaal en ze kreeg de nodige bijval. Gevraagd werd of er vanuit de provinciale afdelingen niet (nog) meer druk kon worden gezet op de landelijke politiek.

Koploper
Peter Drenth liet weten dat Gelderland zich 'koploper durft te noemen in de bestrijding van de stikstofcrisis'. Dit ook door het feit dat sinds de uitspraak van de Raad van State het dossier direct is opgepakt. De zaal kon de heldere inbreng kennelijk waarderen, er volgde geen discussie.

Zinvol
CDA Maasdriel laat weten: 'Het was al met al een zeer zinvolle en nuttige avond waar toch menig agrariër min of meer gerustgesteld huiswaarts keerde. Het stikstofprobleem is er en we moeten dat met zijn allen beslechten. Niet alleen de boeren maar ook industrie en mobiliteit moeten hier aan bijdragen.'

Foto archief bedoeld ter illustratie.

Lees meer over:

Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.