dinsdag 23 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Plusklaskids leren schaken bij obs De Walsprong

3 november 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Dit najaar wordt aan 11 Plusklas-leerlingen in de bovenbouw schaakles gegeven. Vier leerlingen hiervan komen van obs Den Boogerd in Aalst; zij draaien wekelijks mee met de Plusklas op obs De Walsprong in Zaltbommel. Alle Plusklas-leerlingen worden in acht lessen (van 1,5 uur) op een andere manier uitgedaagd om het brein te ontwikkelen. De lessen worden verzorgd door Schaakvereniging Bommelerwaard.

Vol enthousiasme en zeer geïnteresseerd volgen de kinderen wekelijks 1,5 uur schaakles. De volle aandacht gaat uit naar de instructies, het lesboek en het schaakbord. Stapje voor stapje worden de leerlingen door de instructeurs aan de hand meegenomen en krijgen ze tips en adviezen.

Als beloning voor de goede inzet ontvangen de kinderen een certificaat, op de laatste lesdag vlak voor de kerstvakantie.

Denkvermogen
Schaaklessen triggeren het denkvermogen: het stimuleert de kinderen om kritisch te denken en problemen op te lossen. Ook worden ze uitgedaagd om vooruit te denken, maar ook flexibel en creatief te denken. Want: wat gaat je tegenstander doen?

Schaken heeft duidelijk een positieve invloed op het zelfvertrouwen van kinderen, daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van het brein. Aldus de school.

Foto Obs de Walsprong.

Lees meer over:

Zaltbommel Aalst schaken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.