vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Staatsbosbeheer doet aangifte van de wandaad.

Onbekenden beschieten watervogels, politie stelt onderzoek in 

20 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Onbekenden schieten illegaal op watervogels in De Breemwaard, de uiterwaard aan de Waal bij Zaltbommel. De politie stelt een onderzoek in.

Begin van de maand kreeg Natuurtoezicht Staatsbosbeheer Gelderland de melding van Wildbeheereenheid "De Bommelerwaard" dat er illigaal watervogels waren geschoten in de Breemwaard.

Ondermeer een knobbelzwaan en nijlgans (op de foto's) werden slachtoffer van deze wandaad.

Staatsbosbeheer doet aangifte en de politie start een onderzoek.

Nijlgans (foto boven)
Nijlganzen zijn letterlijk kleurrijke vogels. De dieren zijn vaal grijsbruin van kleur met roodbruine bovendelen. Op de borst hebben zij een donkere vlek en de kop en hals zijn lichter van kleur. Rond het oog zit een opvallende donkere vlek. De vleugels zijn zwart met een groenglanzende spiegel en een groot wit vlak. Ze hebben roze, lange poten. Jonge nijlganzen zijn lichter van kleur en missen de vlekken rond het oog en op de borst.

Knobbelzwaan (foto onder)
De Knobbelzwaan is een sierlijke witte watervogel met een wit verenkleed. De poten zijn zwart of vleeskleurig. Jonge knobbelzwanen komen in twee varianten voor: met een bruin verenkleed en een wit verenkleed. Brede, platte, oranje snavel. Het mannetje heeft een grote zwarte knobbel boven de snavelbasis. Aldus de Vogelbescherming.

 

Foto Natuurtoezicht Staatsbosbeheer Gelderland

Lees meer over:

Politie Bommelerwaard Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.