vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Horecabedrijven binnenstad Zaltbommel gecontroleerd

3 juni 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel hield een zogeheten ‘integrale veiligheidscontrole’ bij de horeca in de Bommelse binnenstad. Het doel van de actie was om na te gaan of ondernemers zich aan de wet- en regelgeving houden. Dit vooral om de veiligheid te waarborgen. 

Er werden 25 horecabedrijven gecheckt op naleving van voorschriften uit de vergunning, brandveiligheid en hygiëne. Bij een aantal bedrijven werden overtredingen geconstateerd. De meesten hadden hun zaken op orde.

Samen
De gemeente organiseerde de controle samen met de politie, AVRI toezicht en handhaving, sectie Brandweer van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). Ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en de Douane schoven aan.

Veilig ondernemersklimaat
Burgemeester Pieter van Maaren legt uit: ‘Deze integrale controles voeren we regelmatig uit. Het is van belang voor ondernemers en bezoekers dat de wetgeving wordt nageleefd en aan veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Ik zie graag dat Zaltbommel een veilig ondernemersklimaat heeft en daar dragen dit soort controles aan bij. Goed om te zien dat een groot deel van de ondernemers hun zaken keurig op orde heeft.’

Resultaten
Bij een aantal horecabedrijven was de vergunning niet aanwezig of niet in orde. Deze worden later opnieuw gecontroleerd. Bij verschillende ondernemers waren er issues rondom hygiëne en allergenen.
De politie stelde geen bijzonderheden vast tijdens de controle. De Douane vond een overtreding rond een vergunning.
De NLA controleerde een aantal minderjarigen die alcohol schonken. Ook trof men twee werknemers aan die niet in Nederland werkzaam mogen zijn.
Eén ondernemer kreeg een notitie voor niet brandveilig gebruik. En op een aantal locaties waren geen rookmelders aanwezig en/of geen juiste brandblussers. Bij één ondernemer was de brandmeldinstallatie niet goed. De VRGZ deelde waarschuwingen uit en gat tips hoe de situatie te verbeteren is.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.