woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Het Kerst Wandel Event start op diverse tijdstippen.

Het kerstverhaal horen, zien en echt beleven

28 november 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - BRAKEL - Het kerstverhaal horen, zien en echt beleven alsof je er zelf midden in staat kan ook dit jaar bij het kerst wandel event in Brakel, een event dat zich afgelopen jaren heeft bewezen in zijn unieke en levensechte opzet.

Brakel; Ook dit jaar wordt vanuit de Hervormde Gemeente te Brakel een Kerst Wandel Event georganiseerd. Op zaterdag 17 december wordt op verschillende plaatsen in de dorpskern van Brakel passages gespeeld uit het eeuwenoude kerstverhaal. Langs de route ontmoet u mensen die u meenemen in de kerstgeschiedenis, de aankleding geeft u de beleving dat u zelf in een tekening van een kinderbijbel bent gestapt, waar u nu ook zelf rond wandelt.
Het Kerst Wandel Event wat voor de 5de keer wordt georganiseerd kenmerkt zich hoe op unieke en bijbelgetrouwe wijze de kerstgeschiedenis op creatieve wijze wordt uitgedragen in woord en beeld.  Het Kerst Wandel Event is toegankelijk voor iedereen, jong en oud.

Eigen betekenis
Kerst heeft tegenwoordig voor iedereen een eigen betekenis gekregen. In het Christelijk geloof staat tijdens Kerst de geboorte van Jezus Christus centraal, dit is de oorsprong van Kerst. In de Bijbel staat beschreven hoe Jezus meer dan tweeduizend jaar geleden door God naar de wereld werd gezonden. De stuurgroep van het Event wil dit Kerstevangelie, tezamen met de vele vrijwilligers, uitdragen naar een groter publiek.
Tijdens de wandeling wordt de geboorte van Jezus Christus uitgebeeld door middel van het tonen van passages uit het Bijbelse Kerstverhaal. Op het marktplein in Brakel, waar de wandeling begint worden bezoekers welkom geheten door een enthousiaste tweeling. Olaf is een jongen die van avontuur houdt, zijn tweelingzus Oona is dol op boeken en lezen. Ze hebben een oud boek gevonden, de Bijbel. Ze gaan samen op onderzoek uit, wat de Bijbel hen te vertellen heeft. Ze nemen je graag mee in deze zoektocht. Vanaf het dorpsplein start de wandeling, die een ieder op eigen gelegenheid en tempo kan lopen. De wandeling neemt bezoekers mee langs alle passages waar u het kerstevangelie kunt horen, zien en echt beleven.

Kaarten
Het Kerst Wandel Event kent diverse tijdstippen waarop u de wandeling kunt starten. Het Event is toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen. Kaarten kunnen gereserveerd worden via kerstwandeleventbrakel.nl. Wees welkom om samen het eeuwenoude kerstverhaal te horen, zien en echt te beleven.

Lees meer over:

Brakel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.