zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

‘Inbrekers gaan niet op vakantie.’

Het dievengilde is juist in de vakantie op pad

30 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

REGIO - De politie geeft mensen die op vakantie een aantal tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

De vakantieperiode in de regio zijn begonnen. Wie deze zomer een dagje weg gaat of op vakantie, moet weten dat inbrekers niet op vakantie gaan en juist deze periode gebruiken om toe te slaan. De politie: 'Wij geven je een aantal tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

Tip 1: Sluit altijd alle ramen en deuren en zorg dat deze op slot zijn voor je vertrekt. Ook al ga je maar even de deur uit, een inbreker is zo binnen. 
Tip 2: Laat een bewoonde indruk achter. Zorg voor verlichting in en rondom het huis. Gebruik een tijdschakelaar om je lampen binnen aan te laten gaan of zorg voor schemerverlichting buiten je woning.
Tip 3: Leg kostbare spullen altijd uit het zicht en zorg dat deze geregistreerd staan. Dit kun je doen op bijvoorbeeld www.stopheling.nl. Installeer ook track-and-trace-software op je mobiele telefoon, laptop en/of tablet om deze makkelijker op te kunnen sporen. 
Tip 4: Zet containers, ladders of andere hulpmiddelen om in te klimmen uit het zicht en als het even kan binnen voordat je weggaat.
Tip 5: Neem contact op met je buren om te vragen of zij een oogje in het zeil kunnen houden. Snoei bijvoorbeeld hoge struiken zodat je woning goed zichtbaar is voor omwonenden. Vraag of iemand je post weg kan halen.

Zo ga jij deze zomer, goed voorbereid op reis of een dagje weg.'

Kijk voor meer tips op politie.nl
of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl 

Zie je een verdachte situatie? Bel dan direct 112!

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.