zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

'De ruimte zo goed en toekomstbestendig mogelijk gebruiken.'

'Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard' winnaar Gelderse Ruimtelijke Kwaliteit

21 december 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Het project 'Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard' is - uit twintig genomineerden - winnaar geworden van de prijsvraag Gelderse Ruimtelijke Kwaliteit. De achtste editie had als thema “Brede blik op ruimte”. Het project wint een bedrag van 10.000 euro.

Een greep uit juryrapport: “Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard is een project met een enorme schaal in een gebied waar veel ruimteclaims en de wateropgave samenkomen. Hier is van onderop (telers, tuinbouwers, boeren, dorpsraden enzovoort) en bovenaf (gemeenten, waterschap, provincie) een enorme verandering in gang gezet. Alle betrokkenen werken samen om een toekomstbestendig en meer divers tuinbouwgebied te realiseren. In de uitvoering wordt op alle niveaus gezocht naar de meest adequate oplossing voor natuur, dier, mens en bedrijven. Er is nog veel te winnen – denk aan continuering in de toekomst en ruimtelijke kwaliteit, maar in deze grootse gebiedsopgave komen veel ambities concreet samen”.

Ruimte zo goed mogelijk benutten

Peter Kerris (gedeputeerde Wonen) voegt toe: “Dit project laat zien dat het mogelijk is om verstandige keuzes te maken om de ruimte in Gelderland zo goed en toekomstbestendig mogelijk te gebruiken. Dat is best een lastige opgave: we hebben grote opgaven te realiseren binnen de ruimte die Gelderland biedt. Ik denk hierbij aan energietransitie en klimaatadaptatie, het bevorderen van circulaire economie en biodiversiteit. Grote, maatschappelijke opgaven dus, die allemaal ruimte en samenwerking vragen. Tegelijkertijd  mag dat alles niet ten koste gaan van onze prachtige, groene provincie. Dat dat kan, laat Bommelerwaard hier zien."

Provincie Gelderland is de initiatiefnemer van de prijs en financiert deze ook.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard tuinbouw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.