donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Helpende handen gevraagd voor Oekraïnse vluchtelingen

5 april 2022 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Op korte termijn vangt ook de gemeente Maasdriel vluchtelingen uit Oekraïne op. De gemeente richt hiertoe een opvang in voor langere tijd. Het gaat met name om vrouwen en kinderen, die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun thuisland.

In Aalst meldden zich al vele mensen om als vrijwilliger hand en spandiensten te leveren en zo het verblijf van de vluchtelingen zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Extra handjes
Welzijn Bommelerwaard laat weten: 'Ook voor de opvang in Kerkdriel kunnen we de hulp van inwoners goed gebruiken. Bijvoorbeeld bij het wegwijs maken van de mensen in het dorp.
Daarnaast wordt er sinds de komst van de eerste vluchtelingen al keihard gewerkt bij Kringloopwinkel de Spullewaard en de voedselbank, om hen te voorzien van allerlei benodigdheden. Fantastisch werk dat nog steeds om extra handjes vraagt!'

Inzet
Wie zich in wil zetten voor de mensen die in Kerkdriel worden ondergebracht, of ondersteuning wil bij het werk van de Spullewaard, kan zich melden via info@welzijnbommelerwaard.nl. 'Wij nemen contact met u op zodra er een concrete vraag vanuit de verschillende voorzieningen komt. 
Alvast bedankt voor uw hulp.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.