vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Brug Hedel heet straks Prinses Irene Brigadebrug

27 augustus 2021 (door BommelerwaardNet)

HEDEL – Vanaf het komende najaar heet de brug bij Hedel de Prinses Irene Brigadebrug.

Het initiatief hiervoor kwam van D66 Maasdriel. De fractie kreeg eerder de handen op elkaar om straatnamen in de nieuwe Hedelse wijk De Groene Akkers te vernoemen naar helden van de Prinses Irene Brigade. Zo ontstond het idee en zijn de straten straks vernoemd naar individuen en de brug naar de brigade.
Fractievoorzitter Tom van Engelen is dan ook in de wolken: 'Instemming alom over het initiatief om de brug bij Hedel een naam te geven: de Prinses Irene Brigade Brug. Fijn dat alle betrokken instanties zo positief zijn.'

Rijkswaterstaat
De brug draagt nu geen officiële naam. Rijkswaterstaat, die eigenaar is van de brug, gaf eerder meerdere civieltechnische kunstwerken een nieuwe naam gegeven rond het thema Vrijheid. Gelet op de geschiedenis van de locatie van de brug acht Rijkswaterstaat de nieuwe naam passend. De Prinses Irene Brigade is er eveneens blij mee en ziet uit naar de onthulling komend najaar. Het ontwerp van de informatiebordjes is van de Prinses Irene Brigade.

Bebording
Voordat dit zover is, dienen er nog een aantal klussen gedaan te worden, zoals de genoemde bebording aan de brug. Rijkswaterstaat regelt dit tijdens het komende periodieke onderhoud tot en met oktober zal Rijkswaterstaat de bebording verzorgen met informatie over de herkomst van de brug.

Foto Gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.