woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Het is een actie in een onderzoek naar handel en productie in hennep.

Grote politieactie in gemeente Maasdriel tegen hennephandel

12 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Een honderdtal agenten is dinsdagmorgen (12-5) op de been in een grote actie tegen hennephandel en -productie in de Bommelerwaard.

Er wordt op meerdere plekken in de regio huiszoeking gedaan. Het gaat daarbij om bedrijfsruimten en woningen in de gemeente Maasdriel.

Agenten zijn op zoek naar bewijslast tegen een groep die verdacht wordt zich met hennephandel bezig te houden. Politie Maasdriel: 'Tijdens de doorzoekingen in de loodsen en woningen in de gemeente Maasdriel en Den Bosch verzamelen we informatie voor het onderzoek naar ondermijnende criminaliteit in dit gebied.'
Het Brabants Dagblad meldt: 'Het gaat om een pand op de Oude Weistraat en een oude champignoncel aan de Woordenseweg in Velddriel, een woning aan de Lavendel in Kerkdriel en een pand aan Nijverheidsstraat.' De verdachte woning in Den Bosch staat waarschijnlijk in wijk De Kruiskamp, zo valt te lezen op de gelijknamige Facebook-pagina.

Wat er al wel of niet is gevonden en of er ook mensen zijn aangehouden, is nu nog niet bekend. De politie geeft later een persbericht uit.

UPDATE: Tot nu toe zijn enkele voertuigen en gegevensdragers in beslag genomen, verborgen ruimtes ontdekt, technische middelen om anderen, criminelen of politie/justitie, in de gaten te houden. Ook zijn meerdere kluizen ontdekt waarvan de inhoud nog onbekend is. Verder opvallend veel autosleutels en afstandsbedieningen. 

Foto - archief - ter illustratie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.