donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Grote integrale verkeerscontrole Maasdriel

15 september 2023 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Donderdag (14-9) vond onder regie van de gemeente Maasdriel een integrale verkeerscontrole plaats aan de Veilingweg in Velddriel. Medewerkers van de politie, Belastingdienst, Sociale Recherche, douane, Werkzaak Rivierenland en gemeente werkten hieraan mee. Samen controleerden zij op misstanden, zoals verkeersmisdragingen, openstaande schulden of boetes en fraude.

In totaal zijn 95 voertuigen en bestuurders uitvoerig gecontroleerd. De Belastingdienst is gestuit op € 802.000 aan openstaande schulden, waarvan op € 13.059 direct beslag is gelegd. In totaal zijn er door de Belastingdienst elf voertuigen in beslag genomen, waarvan er vier direct zijn afgesleept. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht, bijvoorbeeld voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Drie bestuurders bleken onder invloed te rijden van drank of drugs. Bovendien heeft de politie 39 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier onder andere om het niet dragen van een gordel, het rijden zonder geldig rijbewijs of het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. De Sociale Recherche en Werkzaak Rivierenland hebben zeven adressen en personen aangetroffen die zij nader gaan onderzoeken, bijvoorbeeld op het gebied van adres- en uitkeringsfraude.

Veilig Maasdriel
Burgemeester Geurts blikt tevreden terug op de integrale controle: “Het doel van deze samenwerking tussen partijen is misstanden in de maatschappij aanpakken. Verkeersveiligheid en ondermijning zijn daar belangrijke voorbeelden van. Door onze krachten te bundelen, hebben we met deze controle zichtbaar resultaat behaald. Mijn complimenten voor het goede werk van al onze partners.”

Melden
Ook signalen van inwoners en ondernemers zijn van belang voor het creëren van een veilig Maasdriel. Zij zijn namelijk de ogen en oren van de lokale samenleving. Vermoedens van criminaliteit of ondermijning kunnen ze melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.