donderdag 18 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Ook werd een drone ingezet om overtredingen op te sporen.

Grote handhavingsactie Hurnse Kil 

24 juni 2021 (door BommelerwaardNet)

HURWENEN - Afgelopen weekend vond een grote handhavingsactie plaats in het natuurgebied de Kil van Hurwenen, ook wel bekend als Hurnse Kil. Aan deze actie deed de gemeente Maasdriel mee alsook Rijkswaterstaat, provincie Gelderland, Hengelsportfederatie Midden-Nederland en Wildbeheer Bommelerwaard. Samen controleerden zij op misstanden, zoals het illegaal gebruik van vuurwapens, vandalisme, overtredingen van de Wet natuurbescherming en het dumpen van afval. Bij de actie werden ook drones ingezet om overtredingen op te sporen.

Overtredingen
Verschillende bezoekers van het natuurgebied zijn aangesproken op regeloverschrijdend gedrag. Ook werden Processen-verbaal uitgeschreven voor het vissen zonder vergunning, het stoken van vuur en het los laten lopen van honden op plekken waar dat niet mag.

Veilig Maasdriel
De gemeente Maasdriel neemt deel aan het project Handhaven op elkaars grondgebied. Daarvoor ondertekende zij kort geleden een convenant. In het convenant werd overeengekomen dat partijen mogen handhaven op elkaars grondgebied. Ook als een partij op een plek niet het eerste bevoegde gezag is. Daarmee wordt het toezicht op het buitengebied vergroot en een veilig Maasdriel versterkt.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

handhaving Hurnse Kil Hurwenen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.