zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

Groot onderhoud N832 gebeurt in twee fases

10 september 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - In 2021 en 2022 staat groot onderhoud gepland aan de N832 tussen Well en Gameren. De werkzaamheden vinden plaats in twee fases.

De provincie begint tussen 13 september en 1 oktober 2021 met de werkzaamheden aan de Molenveldweg (N832) tussen Gameren en de rotonde bij Kerkwijk. Men voert asfaltonderhoud uit aan de rijbaan en het fietspad. Op een later moment volgt het onderhoud tussen Kerkwijk en Well. Daarbij verbreedt men een deel van het bestaande vrijliggende fietspad en legt men een nieuw vrijliggend fietspad aan. De werkzaamheden worden gecombineerd combineren met kleinschalige maatregelen om onder andere de verkeersveiligheid te verbeteren.

Werkzaamheden Gameren – Kerkwijk  
Tijdens de eerste fase van het groot onderhoud wordt gewerkt aan de N832 (Molenveldweg) tussen Gameren (aansluiting bij N322) en de rotonde bij Kerkwijk. Dat is tussen maandag 13 september en vrijdag 1 oktober 2021. Het asfalt van de hoofdrijbaan en het fietspad eordt vervangen.

Omleiding
Dit deel van de N832 (Molenveldweg) is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N322, A2 (tot afslag Hedel), Achterdijk en Lange Achterdijk. Fietsers hoeven niet om te rijden. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. De actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes staan op Bereikbaar Gelderland.

Werkzaamheden Kerkwijk – Well  
Tijdens de tweede fase van het groot onderhoud wordt gewerkt aan de N832 (Walderweg, Molenachterdijk, Weigraaf) vanaf de rotonde in Kerkwijk tot aan de N831 bij Well. Naast het asfaltonderhoud wil de Provincie het bestaande fietspad tussen de rotonde in Kerkwijk tot aan de Uilecotenweg verbreden. Ook wordt een nieuw vrijliggend fietspad aangelegd tussen de kruispunten Bernseweg/Weigraaf en Molen Achterdijk-Uilecotenweg in de gemeente Maasdriel. Het vrijliggend fietspad zorgt voor een veiliger en aantrekkelijke fietsverbinding.

Verkeersveiligheid
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel willen de Maas-Waalweg doortrekken naar de Molen Achterdijk/Weigraaf. De realisatie hiervan is waarschijnlijk begin 2022. Daardoor komt er meer verkeer op de N832 en is het nodig deze provinciale weg verkeersveiliger te maken. Dat dan door de aanleg en verbreding van het vrijliggend fietspad.

Planning

  • 13 september – 1 oktober 2021: Groot onderhoud N832 Gameren – Kerkwijk
  • in 2021 doet de Raad van State uitspraak in het beroep tegen het inpassingsplan
  • in 2021 selecteren we een aannemer die het eerste deel van het werk uitvoert
  • naar verwachting voeren we in 2022 of 2023 de werkzaamheden uit aan de N832 tussen Kerkwijk – Well

  Deze planning is een inschatting en kan nog wijzigen.  

Foto archief.

Lees meer over:

Well Gameren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.