woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

‘God in de supermarkt’

27 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De Groene Groep van de Protestante Gemeente Zaltbommel organiseert 10 maart de workshop “God in de supermarkt”. Een inspirerende workshop over 'jouw rondje door de supermarkt'.

Wie boodschappen doet in de supermarkt zal het herkennen en zich ook wel eens afvragen 'wat is een duurzame en verantwoorde keuze? De biologische boontjes uit Egypte of de "gewone" uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis?' Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden en de afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk of eerlijk voor de producent is niet altijd eenvoudig. 

Keuzes maken
Alfred Slomp, christelijke leraar biologie, ontwikkelde samen met Arjan Schoonhoven de workshop “God in de supermarkt”. In de workshop verkent Slomp de keuzes die mensen maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader.

Workshop
De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een 'serieuze maar niet te zware dialoog' aan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materiaal uit actuele documentaires en websites. De Groene Groep houdt de workshop op donderdagavond 10 maart in “het Anker”, Vergtweg 87 in Zaltbommel, aanvang 19.30 uur. 

Interesse
Wie geïnteresseerd is en wil deelnemen: groenegroep@pgzaltbommel.nl

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar de organisatie waardeert dat wel.

 

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.