vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

'Het geeft een goed gevoel als mensen blij zijn en hun spullen terug hebben.'

Gestolen fiets na 9 jaar terug bij rechtmatige eigenaar

26 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Wijkagent Hendrik Rietstra kreeg donderdag (7-5) 07 een melding over een onbeheerde fiets in Zaltbommel die al een week lang bij een woning stond. De man die de melding deed, woonde in de buurt, vond dat vreemd en waarschuwde de politie.

De wijkagent pikte de bewuste fiets op en kwam tot de ontdekking dat de tweewieler lop maandag 28 november 2011 bij een bushalte in Ede was gestolen. Omdat de eigenaresse destijds aangifte had gedaan met de specifieke kenmerken zoals merk, type, kleur, framenummer etcetera, bleek het mogelijk de fiets bij de eigenaresse terug te krijgen.

Met de vrouw in kwestie werd een afspraak gemaakt om haar fiets weer in bezit te geven.
Maandag (25-5) haalde zij haar eigendom op aan het politiebureau in Zaltbommel. Wijkagent Rietstra: 'Ze was blij dat ze haar fiets (na toch een lange tijd) weer in ontvangst mocht nemen. Hieruit blijkt maar weer dat het doen van aangifte (met de juiste kenmerken) wel degelijk zin heeft. Het geeft altijd een goed gevoel wanneer je de mensen blij kunt maken dat ze hun spullen weer terug hebben en dat ze daarbij een lach op hun gezicht toveren. Daar doen we het immers voor. Uiteraard met heel veel dank aan de melder.'

Foto politie Bommelerwaard

Lees meer over:

Zaltbommel fiets
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.