dinsdag 19 januari 2021

Alles over De Bommelerwaard

Kees Metz maakt zich buitengewoon verdienstelijk voor de gemeenschap.

Gemeentepenning voor Kees Metz

27 november 2020 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - Burgemeester Pieter van Maaren reikte donderdgavond (26-11) tijdens een bijzondere raadsvergadering, een gemeentelijke onderscheiding uit aan raadslid Kees Metz uit Zaltbommel. Metz ontving deze onderscheiding als blijk van waardering voor zijn betrokkenheid bij de samenleving. 

Metz is zeer actief betrokken bij de gemeente Zaltbommel. Dat blijkt uit diverse maatschappelijke functies. Naast de vele jaren als raadslid is en was hij onder andere actief als bestuurslid van het Algemeen Bestuur van het Streekarchief Bommelerwaard, bestuurslid van de Raad van Elf en Prins Carnaval van Mispelgat, secretaris van de stichting Vrienden van de Oude Watertoren en bestuurslid en voorzitter van de Commissie Beeldende Kunst. 

Boeken
Daarnaast schreef Metz diverse boeken en artikelen over de historie, kunst en architectuur van Zaltbommel. Hij schreef onder andere de boeken de ‘Architectuurgids Zaltbommel’, ‘Zaltbommel in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw’, ‘De Sint Maarten te Zaltbommel’ en ‘Van Voorden, masters in quality, since 1912’. Daarnaast schrijft Metz artikelen voor het magazine ‘Tussen de Voorn en Loevestein’. 

Foto gemeente Zaltbommel

Lees meer over:

gemeentepenning
Deel dit bericht met je vrienden!