zaterdag 3 juni 2023

Alles over de Bommelerwaard

Aanvragen gaan naar het Commissariaat van de Media

Gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zoeken nieuwe lokale omroep

28 maart 2023 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Nadat Omroep Oké FM op 1 februari toch wel plotseling de stekker uit de radiozenders trok, zitten de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zonder lokale omroep. Inmiddels is men naargeestig op zoek naar een nieuwe lokaal station. 

Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting kondigde het op 15 januari al wel aan 'op korte termijn' te zullen stoppen. In een verklaring liet men toen weten geen 'mogelijkheden te hebben om de komende vijf jaar de wettelijke taak, conform de mediawet op een correcte manier in te vullen'. Investeringen in 'een gedateerde studio en een niet toereikend FM-zenderpark' zag het bestuur niet meer als 'verantwoord'. Op 1 februari zwegen de zenders en ging het station op zwart. Daarmee kwamen Zaltbommel en Maasdriel zonder lokale omroep te zitten. Oké FM begon eind januari 2016 met uitzendingen in Zaltbommel. In maart 2020 kwam Maasdriel erbij.

Aanvraag
De twee gemeenten slaan nu dus de handen aan de ploeg. Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale omroep kunnen vanaf dinsdag (28-3) een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media. Dit kan uiterlijk tot 1 juli 2023.

Informatie
Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure is te vinden op de website van het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat wijst de omroep aan. De gemeenteraad adviseert bij de aanwijzing. 
Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het Commissariaat via aanwijzing@cvdm.nl of via tel: 035-7737700.

Polderradio
Het gat dat Oké FM in het radiolandschap na vertrek achterliet, werd lokaal inmiddels opgevuld door Polderradio. Het internetstation zendt muziek en gepresenteerde programma's uit volgens het format dat Oké FM zo herkenbaar maakte. Een aantal oud-medewerkers werkt aan dit initiatief mee.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

oke fm Zaltbommel Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.