zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gemeente Zaltbommel wint rechtszaak tegen Van der Ven

6 juni 2024 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De rechtbank heeft uitspraak gedaan in een door beleggingsmaatschappij Van der Ven tegen de gemeente Zaltbommel aangespannen bodemprocedure over de verkoop van grond aan transportbedrijf Schreuders op bedrijventerrein Langerak in Brakel.

Volgens Van der Ven waren gemeente en Schreuders niet op tijd met het sluiten van de overeenkomst en had de gemeente daarom de grond aan Van der Ven te koop moeten aanbieden.

Uitspraak
De rechtbank komt tot de conclusie dat er op tijd een overeenkomst was tussen de gemeente en Schreuders. Van der Ven kreeg daarom geen recht op koop.

Het college van burgemeester en wethouders is tevreden dat hierover nu duidelijkheid is: “Nu kunnen we een streep zetten onder deze kwestie en samen verder bouwen aan Zaltbommel.”

Deal
Schreuders wilde eerder zijn terrein aan de Weitjesweg in Brakel inwisselen voor een perceel op industrieterrein De Langerak, buiten Brakel. De gemeente Zaltbommel was eigenaar daarvan en wilde de grond aan de Weitjesweg gebruiken voor woningbouw. Na veel en jarenlang onderhandelen komen de partijen tot een akkoord om hun percelen te ruilen.

Beleggingsmaatschappij Van der Ven had daar andere gedachten over. Volgens de beleggingsmaatschappij, die De Langerak ontwikkelde, sloten Schreuders en Zaltbommel de deal te laat. Van der Ven zou volgens contractuele afspraken recht hebben om het stuk grond, waarde 1,35 miljoen euro, te kopen. In afwachting van een bodemprocedure hierover legde het bedrijf eind 2021 beslag op het terrein.

Firma Schreuders spande daarop een kort geding aan tegen Van der Ven. In 2023 oordeelde de rechter dat Schreuders en Zaltbommel wel degelijk op tijd een deal sloten.

Aan de slepende kwestie komt in juni 2024 een einde als de rechter dan eindelijk een uitspraak doet in de bodemprocedure die Van der Ven had aangespannen tegen de gemeente.

Foto ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.