dinsdag 23 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gemeente Zaltbommel stelt sporthal beschikbaar voor crisisnoodopvang

14 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel stelt Sporthal de Ring in Zaltbommel beschikbaar als crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers. Dit vanaf maandag 18 juli tot uiterlijk 1 oktober 2022. In de sporthal kunnen maximaal 65 asielzoekers opgevangen worden.

De gemeente Zaltbommel geeft hiermee gehoor aan de oproep, die het ministerie van Justitie en Veiligheid deed aan alle Nederlandse gemeenten, voor extra opvanglocaties. Dit om onder andere de onhoudbare situatie bij het AZC in Ter Apel op te lossen. Er zijn te weinig slaapplekken voor de mensen die daar, en in andere asielzoekerscentra, verblijven. Mensen moeten daarom vaak op de grond of op een stoel slapen en soms zelfs op straat. Deze situatie is onhoudbaar. Gegeven die situatie stelt de gemeente de locatie beschikbaar.

Crisisnoodopvang
De sporthal wordt ingericht als een crisisnoodopvanglocatie. De opvang is, gelet op de korteduur van opvang, sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang, en alles dat daarbij komt kijken, wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie.

Asielzoekers
In Sporthal de Ring zullen mensen van diverse leeftijden en nationaliteiten worden opgevangen, alleenstaande volwassenen en gezinnen. Deze mensen willen asiel aanvragen of hebben dat al gedaan. Of ze hebben al asiel gekregen, maar er is nog geen woning beschikbaar voor hen. De samenstelling van deze groep verandert doorlopend. Het COA spant zich in om tot een evenwichtige samenstelling van een groep van maximaal 65 mensen te komen.

Geen spullen brengen
Gemeente Zaltbommel en Veiligheidsregio Gelderland Zuid verzoeken inwoners van Zaltbommel om geen spullen naar de locatie te brengen. Als er bepaalde spullen nodig zijn, zal hiertoe worden opgeroepen via hun sociale media kanalen.

Foto archief.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.