woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Gemeente Zaltbommel biedt inwoners gratis warmtescans

28 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel biedt inwoners gratis infraroodwarmtescans aan van de buitenkant van verschillende woningen. Zo krijg bewoners en buurtgenoten een beeld van waar de woning warmte lekt en wat hieraan te doen valt.

Dat huizen comfortabeler en energiezuiniger gemaakt kunnen worden, weten veel inwoners wel. Maar hoe doe je dat en waar begin je? De gemeente Zaltbommel zorgt ervoor dat je snel inzicht krijgt in waar je woning warmte lekt. 'We gaan op warmtesafari.'

Warmtelekkage
Woningeigenaren kunnen aangeven of ze in aanmerking willen komen voor een gratis infraroodwarmtescan voor de buitenkant van de woning. De gemeente Zaltbommel heeft ruimte voor gratis scans in drie buurten. De energieadviseur van Energieloket Zaltbommel wandelt dan met de bewoners en buurtgenoten door de buurt en maakt een scan van de woningen. Zo krijgen mensen direct een beeld krijgen waar er warmte lekt uit de woningen.

Bijeenkomst
Na de scans vindt een gratis, openbare bijeenkomst plaats die ook online te volgen zal zijn. Daarin wordt getoond waar de gescande huizen warmte lekken. En krijgt iedereen tips over welke energiemaatregelen zij kunnen treffen. De tips worden gegevens op basis van de praktijkvoorbeelden in de gemeente Zaltbommel. De bijeenkomst vindt plaats in Het Groene Huis op een nog nader te bepalen dag en tijdstip.

Aanmelden
De gemeente zoekt  woningen die gebouwd zijn tussen 1930 t/m 1980.

De gemeente laat weten: 'Als je geïnteresseerd bent in een gratis warmtescan van je woning, trommel dan twee buurtgenoten op! Je kunt je dan met drie personen uit je buurt aanmelden. De gemeente Zaltbommel kiest drie buurten uit die een gratis scan krijgen.

De warmtescans vinden plaats op de volgende tijdstippen:

  • Dinsdagavond 8-3
  • Donderdagavond 10-3
  • Vrijdagochtend 11-3

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.