woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Gemeente support initiatieven vanuit dorpen en wijken

30 november 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL / ROSSUM / AMMERZODEN: Een ontmoetingsmaaltijd in Rossum en een kook-kaartclub in Ammerzoden. Het is een tweetal mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven die door de gemeente Maasdriel gesteund werden vanuit de  subsidieregeling ‘Goed idee, doe er iets mee!’.

Inwoners uit Rossum met verschillende culturele achtergronden uitnodigen en met elkaar in contact brengen tijdens de ontmoetingsmaaltijd. Een idee van het oecumenisch overleg van de kerken van Heerewaarden, Hurwenen en Rossum en mede georganiseerd door dorpsraad Rossum.  De volgende ontmoetingsmaaltijd in 2023 staat alweer gepland.

Een aantal buurtbewoners uit de wijk Mr. La Grostraat organiseerden in hun eigen keuken ‘kook-kaartavonden’ voor onder andere ouderen uit de wijk. Een avond met de nadruk op gezellig samenzijn. Zij hopen hiermee ouderen te stimuleren om ook deel te nemen aan andere straatactiviteiten. De eerste avond was een groot succes.

Support
Wie ook een leuk idee heeft voor zijn of haar dorp, wijk of straat kan support aanvragen. De grmeente laat weten: 'Wij helpen je graag met jouw initiatief. Vraag een bijdrage aan via ‘Goed idee, doe er iets mee!’.'

Info
Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Maasdriel

Foto gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.