dinsdag 16 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gemeenteraad akkoord met bouw Buitenstad

16 december 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad van Zaltbommel stemde donderdagavond (16-12) in met het bestemmingsplan 'Buitenstad'; de nieuwbouw op de voormalige scheepswerf bij de binnenstad. Nu kan er gestart worden met de bouw van zo’n 330 woningen, winkels, kantoren en horeca.

Wethouder Willem Posthouwer reageert: “Dit plan is door een mooie samenwerking tot stand gekomen. Tijdens de participatie in het project hebben we geluisterd naar zorgen over waterveiligheid en erfgoed en naar zorgen over het beschermde stadsgezicht. Ook hebben we ideeën opgehaald over de betaalbaarheid van woningen en de toegankelijkheid van de openbare ruimte.”

Scheepsbouw
De oude scheepsbouwelementen vormen de inspiratie voor de architectuur van de nieuwbouw. De sfeer van de voormalige werf zal terugkomen bij de inrichting van de locatie. De woningen van Buitenstad zijn een welkome aanvulling op het woningtekort in de stad. Er zullen minimaal dertig  betaalbare woningen aangeboden worden.

Ontwerpen
Binnenkort wordt begonnen met het ontwerpen van de gebouwen en de verdere inrichting van de openbare ruimte. De planning is dat er vanaf 2023 woningen zullen worden gerealiseerd.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.