vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gemeente Maasdriel financieel gezond op weg naar nieuwe bestuursperiode

5 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Het college van BenW van de gemeente Maasdriel presenteert voor volgend jaar een sluitende begroting. Ook de meerjarenbegroting tot en met 2025 laat positieve cijfers zien. Het college rondt hiermee de bestuursperiode af. Het bestuursakkoord ‘Samen werken aan een krachtig Maasdriel’ werd uitgevoerd of delen ervan zijn in gang gezet.

Om financieel gezond te blijven, maakt de gemeente keuzes waaraan zij geld besteedt. Zo zijn er grote ambities om het bouwen van woningen te versnellen en de recreatie en het toerisme in Maasdriel te versterken.

Op het gebied van zorg en ondersteuning gaat de gemeente vanaf komende zomer op een andere manier werken om inwoners sneller en beter te kunnen helpen. Komend jaar wil de gemeente ook taalachterstanden verminderen door extra taalonderwijs. Bovendien bereidt Maasdriel zich voor op de enorme opgaven die klimaatverandering met zich meebrengt.

Financieel gezond
De financiële positie van gemeenten staat nog steeds onder druk door bezuinigingen vanwege de overdracht van zorgtaken van het rijk naar de gemeente. Wethouder Jan-Hein de Vreede: “We houden onze financiële positie goed in de gaten en sturen waar nodig bij zodat we financieel gezond blijven. We zorgen voor een zorgvuldige overdracht naar de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college zodat de gezonde financiële positie van Maasdriel ook in de toekomst geborgd blijft.”

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.