dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Alle gronden zijn nu van de gemeente.

Gemeente en schoolbestuur zijn akkoord over schoolgronden

21 januari 2021 (door BommelerwaardNet)

VELDDRIEL/AMMERZODEN: De gemeente Maasdriel en Stichting Rooms Katholiek Onderwijs Bommelerwaard hebben een oplossing gevonden in de al jaren durende juridische strijd om het eigenaarschap van de gronden onder en rondom de scholen in Velddriel en Ammerzoden.

Ondanks de eerdere uitspraak van het gerechtshof bleef onduidelijk wie nou eigelijk de eigenaar van de grond rondom de school in Velddriel is op het moment dat de school ophoudt te bestaan of verhuist.

Eigendom
De uitspraak van het hof gaf wel duidelijkheid over de gronden onder en rondom de school in Ammerzoden. Alle gronden komen volgens de uitspraak toe aan de gemeente. Voor de gronden onder en rondom de school in Velddriel bood de juridische uitspraak geen duidelijkheid. Om toch tot een oplossing te komen, deed de gemeente Maasdriel de stichting een voorstel. De gemeente heeft de grond die niet in eigendom was inmiddels van de stichting gekocht. Eind december vorig jaar vond de officiële overdracht plaats.

Plannen maken
De gronden onder en rond de scholen in Ammerzoden en Velddriel zijn nu eigendom van de gemeente. Wethouder Anitha Sørensen: “Het werd tijd om een punt achter deze kwestie te zetten. Ik ben blij dat de Stichting ons voorstel heeft geaccepteerd, dat biedt kansen voor de toekomst. Mocht er ooit een moment komen dat de scholen ophouden te bestaan, dan hebben we als gemeente alle ruimte om met de samenleving nieuwe plannen te maken voor deze locaties.”

Foto redactie Bommelerwaard.net.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.