vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De meeste Gelderlanders zullen grote groepen toch blijven vermijden.

Gelderlanders willen elkaar weer voorzichtig ontmoeten

11 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

REGIO - 'Gelderlanders zijn iets minder bang zijn voor COVID-19. Ze hebben wel iets meer moeite met de maatregelen zelf. Het sociale welzijn staat meer onder druk dan bij de eerste peiling.' Aldus het tweede onderzoek dat onlangs door Kieskompas werd uitgevoerd.

Het onderzoek geeft aan dat sociale onthouding steeds moeilijker op te brengen is. Vooral voor jongeren, vrouwen en praktisch opgeleiden. 'Toch is er ook angst om elkaar weer te ontmoeten. Ook als de maatregelen versoepelen zeggen de meeste Gelderlanders dat ze grote groepen blijven vermijden', stellen de onderzoekers.

Bedrijven
De inwoners zijn verder van mening dat de overheid zich tijdens de crisis soepel moet opstellen naar bedrijven. Na de crisis blijven zaken als gezondheidszorg, werkgelegenheid, economie, sociale zekerheid en veiligheid voor mensen belangrijk. Het rapport: 'Opmerkelijk is dat meer dan de helft van de Gelderlanders vindt dat milieu, klimaat en energie hoge of allerhoogste prioriteit verdienen.'

Gemeld moet worden dat dit onderzoek gedaan is vlak voordat het kabinet de versoepelingen bekendmaakte en de routekaart uit de intelligente lockdown publiceerde.

Lees het rapport met onderzoeksresultaten

(Bron provincie Gelderland)

 

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.