dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

De coalitie houdt vast aan de bestuursakkoord uit 2019

Geen zondagsopening winkels Zaltbommel

14 september 2020 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - In juli dit jaar vroeg een aantal ondernemers aan de gemeente tijdelijk op zondag open te mogen voor wie dat zou wensen. Het college wees het verzoek inmiddels af.

De ondernemers wilden met hun suggestie het winkelend publiek meer verspreiden om het besmettingsgevaar te verminderen. Daarnaast zou de ruimere winkelopenstelling leiden tot meer omzet. Dat zou de financiële impact van de Coronacrisis verminderen. Aldus het voorstel van de gezamenlijke winkeliers.

Afgewezen
Het college van Burgemeester en Wethouders was kort en duidelijk in hun reactie. Het voorstel werd afgewezen omdat er in 2019 afspraken zijn gemaakt: 'En die gaan we niet veranderen.' Men houdt vast aan het bestuursakkoord, waarin SGP, ZVV, ChristenUnie en VVD afspraken vastlegden  over de zondagsrust. 'De zes dagen waarop de winkels wel open mogen, bieden voldoende mogelijkheden.' Aldus de coalitie. 

In Zaltbommel zijn per jaar acht koopzondagen voor alle winkels. In de stad Zaltbommel mogen de supermarkten op zondag open. Dat geldt niet voor de dorpskernen. 

Verbazing
De afwijzing roept op social media reacties van verbazing op: 'Ongelofelijk kortzichtig. Niet meer van deze tijd.' Ook D66 roert verbaasd de trom. 'Corona is van 2020 en het onder de knie krijgen vraagt creativiteit, flexibiliteit en tolerantie met en voor elkaar. Daarmee zegt D66 niet dat partijen hun normen en waarden overboord moeten gooien. We kunnen ons indenken dat juist in zo’n onvoorspelbare en vreemde tijd, je wilt vasthouden aan dat waar je zo hevig in gelooft.'

Beleid aanpassen
D66 Bommelerwaard vindt dat er met de ondernemers die problemen ondervinden door de coronacrisis moet worden gekeken wat zij nodig hebben om te blijven staan. 'Verruiming openingstijden, extra koopavonden, zondagsopenstelling; het beleid voor corona moet in deze tijd met elkaar worden aangepast wanneer dit nodig mocht zijn.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zondagsluiting
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.