dinsdag 19 januari 2021

Alles over De Bommelerwaard

De focus van de club staat op 'vooruit'.

Geen vervolgonderzoek naar brand bij BZC'14

25 november 2020 (door de redactie)

BRAKEL - Er komt géén vervolgonderzoek naar de brand bij BZC'14. De vereniging is al volop in de weer om alles weer gebruiksklaar te krijgen. De focus staat op 'vooruit'. Dat meldde voorzitter Lars Pijlman vorige week ook op de radio bij Oké Magazine.

Radiofragment OK FM

'De focus ligt op het zo snel mogelijk gebruiksklaar krijgen van kleedkamers 3 tot en met 6. Inmiddels is de verlichting alweer gerepareerd, wat betekent dat er komende week kan worden getraind op onze velden op ‘t Veer.' Het gebruiksklaar maken van de kleedkamers vraagt meer tijd mede omdat er in een kleedkamer in beperkte mate asbest in het plafond zit.

Geen onderzoek
Na het onderzoek door de expert was er contact tussen de brandweer, politie en de expert. Bij gebrek aan concrete aanwijzingen sluiten zij opzet nu uit.Er zal geen nader onderzoek meer plaatsvinden.
 
Verzekering
De gesprekken met de verzekeraar zijn goed verlopen. 'Begin van de week hebben we van de verzekeraar gehoord dat we vervolgstappen kunnen zetten. Dit betekent dat de focus vanaf dat moment volledig kwam te liggen op het herstel van de schade.'
Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf is nu bezig om de plafonds en kleedkamers schoon te maken. Door een asbestplaat in éé van de kleedkamers kunnen zij nog geen nieuwe plafondplaten plaatsen. 'Zodra deze plaat is verwijderd zal het bedrijf zijn werkzaamheden afronden. Hiervoor is echter wel een sloopvergunning vereist.

Het streven is om in december de kleedkamers weer volledig gebruiksklaar te hebben.

Foto BZC'14

Zie ook:

Lees meer over:

brand voetbalclub
Deel dit bericht met je vrienden!