donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Vogels eten nu van de bloemen en de zaden.

Foto’s schieten voor een bijenhotel

5 september 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging De Capreton stelde in het voorjaar in de Bommelerwaard zakjes met kruidenrijke bijvriendelijke zaden beschikbaar om in te zaaien. Nu het herfst wordt, is het tijd voor de vogels om van de bloemen en de zaden te eten. Een mooie kringloop.

De Capreton organiseert er een fotoactie omheen:
'Maak tijdens de bloei een foto van uw bloemenperk en stuur deze voor 1 oktober naar secretaris@capreton.nl. Het mooiste kruidenrijk bloemenperkje krijgt een passend cadeau van De Capreton: een mooi hangend bijenhotel.'

Doelstelling
De Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Bommelerwaard ‘De Capreton’ iwerd in 1999 opgericht en heeft als doelstelling om de bewoners in onze regio (boeren, burgers en buitenlui) medeverantwoordelijk te laten zijn voor het beheer en de ontwikkeling van het landschap in de Bommelerwaard.

De Capreton levert een bijdrage aan duurzame land- en tuinbouw in de regio en wil tegelijkertijd het landschap mooier maken. Het agrarisch natuurbeheer heeft door die tweeledige doelstelling een duidelijke maatschappelijke functie, het verbindt het agrarisch-economische belang met de zorg voor natuur en landschap.

Lees meer over:

Capreton fotoactie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.