maandag 15 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

FCC Ammersoyen trapt zich meermaals naar het podium op PK

20 september 2022 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - Zaterdag (17-9) stond een groep rijders van FCC Ammersoyen aan de start van het provinciaal Brabants kampioenschap (PK) in Oss. Het werd een plezierige en vooral sportieve dag met de nodige podiumplaatsen.

Daan Nieuwkoop schreef dit kampioenschap, in de klasse jongens 4/5 jaar, op zijn naam. Hij kreeg er een prachtige trui voor.

Podiumplek
Ook de meiden stonden weer aan het hek. Bij de finale was de zesde plaats voor Milou en de zevende plaats ging naar Babs (meisjes 10 jaar). Lizzy wilde deze dag per se een podiumplaats, zo sprak zij met zichzelf af. En dat lukte. In de finale pakte ze de tweede plek (meisjes 11 jaar).

Ook Flip zette zijn beste been voor en trapte zich door naar de halve finale en veroverde een vijfde plaats  (jongens 6/7 jaar).

De broers Jannis en Rink reden hun allereerste PK en ze zetten direct beide een mooie prestatie neer. Jannis liet zien een plaats te verdienen in de kwartfinale - promotieklasse, waar hij een zevende plaats pakte en Rink veroverde in de halve finale (jongens 8 jaar) een achtste plaats. 

Benen sparen
Faas zou deze wedstrijd niet rijden. Hij wilde zijn benen sparen voor de wedstrijd in Zwanenburg. Maar eenmaal aanwezig als supporter van zijn zus, ging hij toch de uitdaging aan 'op de baan, waar je zo leuk kunt springen'. Faas pakte een podiumplek, hij werd derde (jongens 8 jaar).

Promotieklasse
Chantal, Roy en Nick vertegenwoordigen de 16+ en reden prachtige prestaties, maar die waren niet voldoende voor een finalerit. Wel reden Roy (kwart-) en Chantal de finale van de promotieklasse.

Supporter
Natuurlijk was ook Mike op de baan, deze keer niet met zijn fiets, maar als supporter. De club laat weten: 'Wat had hij hier graag gestart, maar na zijn eerdere val waar hij een gebroken sleutelbeen en gebroken rib opliep, moet hij zijn fiets even laten staan. Maar Mike liet zien dat een fanatieke sporter, ook een enthousiaste en motiverende supporter is.'

Foto FCC Ammersoyen.

Lees meer over:

Ammerzoden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.