woensdag 15 juli 2020

Alles over De Bommelerwaard

Er moet een breed gedragen plan komen met betrokkenheid van velen.

Centrum Kerkdriel gaat op de schop

16 juni 2020 (door de redactie)

KERKDRIEL - Het centrum van Kerkdriel wordt opnieuw ingericht, het gebied tussen het Mgr. Zwijsenplein en de Teisterbandstraat. Wethouder Jan-Hein de Vreede: “Dit gebied heeft een bijzonder karakter; een mooie mix van historische en hedendaagse bebouwing en recreatievoorzieningen aan de Maas zowat om de hoek. Het dorpshart van Kerkdriel heeft de potentie een toeristische trekker te worden.”

Eind februari startte het projectteam met het ophalen van wensen en eisen. Maasdriel ontwikkelde samen met MTD Landschapsarchitecten een plan waar de omgeving maximaal bij betrokken wordt. Wethouder Erik van Hoften: “Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de samenleving gaan we ervoor zorgen dat het centrumgebied een mooi en levendig dorpshart wordt, voor nu en in de toekomst. Wij vinden het belangrijk dat de omgeving goed wordt betrokken en gaan dan ook graag op verschillende momenten in gesprek om te komen tot een gedragen ontwerp voor het centrumgebied.”

Betrokken
Naast diverse gesprekken met verschillende betrokkenen werd ook een klankbordgroep samengesteld, bestaande uit een vertegenwoordiging van inwoners, ondernemers, winkeliers, horeca, de OVM en de protestantse kerk.
Inwoners uit Kerkdriel ontvangen samen met Het Carillon een ansichtkaart waarop zij hun wensen en ideeën kunnen aangeven. Daarnaast gaat het projectteam met inwoners in gesprek tijdens de weekmarkt op vrijdag 26 juni. Gedurende het project volgen meerdere momenten waarbij de omgeving wordt betrokken.

Foto Bommelerwaard.Net

Lees meer over:

winkelcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!