maandag 15 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Mantrialen. Een hond volgt een menselijk spoor.

Er wordt opnieuw gezocht naar vermiste Yoran uit Sleeuwijk

14 februari 2024 (door Redactie)

SLEEUWIJK - Opnieuw is er gezocht naar de vermiste, zestienjarige, Yoran Krol. Zaterdag (10-2) werd een nieuwe poging ondernomen nadat zoekhonden een geurspoor hadden opgepikt. Ook werd vanaf het water met boten gezocht. Het aankomende weekend (17-2) staat er opnieuw een zoekactie op de rol. Dan in de Biesbosch.

Nadat de honden zaterdag een geurspoor oppakten, speurden de organisaties Signi en het SOS DroneTeam opnieuw een uitgebreid gebied langs de Merwede af. Helaas zonder resultaat.

Zoekhonden
Stichting Signi Zoekhonden is een nonprofit instelling die tot doel hebben door te gaan met zoeken totdat een vermiste persoon is gevonden. Zo wil men ‘de onzekerheid van de achterblijvers in vermissingszaken wegnemen’. De zoekhonden van de stichting zijn onder andere gespecialiseerd in het opsporen van verdronken personen, het volgen van een spoor (mantrailen) en het speuren naar vermiste personen in rampgebieden.

Merwede
Vanaf de Merwede bij Sleeuwijk tot ver stroomafwaarts (Krimpen) werd zaterdag (13-1) ook al een grote zoektocht naar Yoran georganiseerd. 2500 mensen zochten de oevers af, daarbij gesteund door het Coördinatie Platform Vermissingen, samen met Rijkswaterstaat, politie, Landelijk Team Onderwaterzoekingen, Staatsbosbeheer, gemeente en kerken. Ook nadien werden nog diverse kleine, gerichte acties uitgevoerd vanaf het water.

Tips
De politie roept mensen nog steeds op om tips te delen via 0900-8844. Wie bij de (Boven / Beneden / Nieuwe) Merwede is - of de vertakte rivieren - en iets opvallends ziet, meld dit dan bij de politie. Zo werd eerder ook het bomberjack van Yoran gevonden.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Sleeuwijk Yoran
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.