vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Een glimlach van oor tot oor ...

En weer keert een fiets terug naar de eigenaar

30 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Wijkagent Hendrik Rietstra mocht wederom een verdwenen fiets teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. In de nacht van 12 op 13 maart 2020 werd in Hedel een fiets gestolen. Deze stond ten tijde van de diefstal op slot op het erf van de woning van de eigenaresse.

Van diefstal werd aangifte gedaan bij de politie, waarbij de specifieke kenmerken van die fiets werden opgegeven, zoals merk, type, soort, kleur, framenummer en bijzonderheden zoals die normaliter op de nota en of het garantiebewijs van de fiets staan.

Verdachte omstandigheden
Op donderdag 28 mei 2020 trof de politie onder verdachte omstandigheden van diefstal afkomstige goederen aan te Velddriel. Onder die goederen bevond zich ook de gestolen fiets. Omdat er destijds aangifte van diefstal van die fiets was gedaan en er unieke kenmerken van die fiets in de politiesystemen stonden, kon de politie deze fiets ’koppelen’ aan een aangifte en zo terug brengen bij de eigenaresse.

En zo gebeurde het dag wijkagent Hendrik Rietstra voor de tweede keer deze week weer iemand blij kon maken door een gestolen fiets aan de eigenaresse terug te geven.

Aangifte doen heeft zin
De wijkagent: “Hieruit blijkt maar weer dat het doen van aangifte wel degelijk zin heeft. Ook al betreft het ‘maar’ een fietsendiefstal. Als politie doen we echt ons best om gestolen goederen zoveel mogelijk bij de aangevers / eigenaren terug te bezorgen. Denk daarom niet te snel dat we als politie geen energie steken in bijvoorbeeld zaken als eenvoudige fietsendiefstallen.”

Lees ook: Fiets na 9 jaar terug bij eigenaar

Foto basisteam de Waarden

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel Gestolen fiets
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.