donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

CDA Maasdriel betreurt de mislukte samenwerking zeer.

Einde samenwerking met PHTB lijkt nabij

11 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - "Na jaren trekken aan een dood paard gaan we toch eens kijken of het anders kan..." Met deze opmerking maakt CDA Maasdriel melding van haar kennelijke ongenoegen over de samenwerking met Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB)..

De gemeente Maasdriel heeft sinds 200'9, via een samenwerkingsovereenkomst met Zaltbommel, Waterschap Rivierenland en Provincie Gelderland, geprobeerd de glastuinbouw en de paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard te herstructureren. PHTB realiseerde in de gemeente Zaltbommel de nodige ontwikkelingen, maar in Maasdriel kreeg het bureau tot op heden nauwelijks iets voor elkaar. CDA Maasdriel verwacht ook in de toekomst geen vooruitgang.

Doorn in het oog
Dat gegeven was voor het CDA reden een motie in te dienen, samen met SSM en D66. De motie verzoekt het college inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn van het continueren dan wel stoppen van de deelname aan het PHTB. 'De vele euro’s die er al mee gemoeid zijn, zien we als weggegooid geld.' CDA Maasdriel betreurt de mislukte poging zeer om tot een herstructurering te komen. 'De oude agrarische opstallen met alle betrokken randverschijnselen zijn een doorn in het oog.'

Motie aangenomen
Het CDA hoopt dat de samenwerkingsovereenkomst financieel en juridisch verantwoord kan worden ontbonden.

De motie werd tijdens de vergadering 9 juli 2020. raadsbreed aangenomen. Wordt vervolgd dus.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

cda Glastuinbouw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.