donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

EHBO Heerewaarden zoekt dringend nieuwe leden

6 februari 2024 (door BommelerwaardNet)

HEEREWAARDEN - De EHBO-vereniging uit Heerewaarden is zeer dringend op zoek naar nieuwe leden. De vereniging is klein, maar daarnaast vertrekken er ook mensen. Nieuw bloed is dus erg gewenst. Men slaakt zelfs een 'noodkreet'.

Het dorp Heerewaarden heeft een zeer kleine EHBO-vereniging. Tijdens de Coronaperiode konden er gedurende langere tijd geen herhalingslessen gevolgd worden. 'We hebben onze vaardigheden, samen met onze zeer capabele en gezellige instructeur, het afgelopen jaar weer op peil gebracht.'

Stoppen
Dat is mooi, ware het niet dat een aantal leden om verschillende redenen heeft besloten te stoppen. Daardoor werd het ledenaantal nog kleiner. 'Momenteel zijn wij nog maar met vier leden die actief deelnemen aan de maandelijkse herhalingslessen. EHBO-ondersteuning bij activiteiten binnen ons dorp komt hierdoor in direct gevaar. Wij hebben daarom dringend nieuwe leden nodig!'

Oproep
Als er binnen Heerewaarden inwoners zijn die een geldig EHBO-certificaat hebben en zich aan willen sluiten bij de vereniging en als bereid zijn om maandelijks tijdens een gezellige herhalingsles op een woensdagavond een onderwerp te behandelen zodat de kennis op peil blijft, dan zijn zij bij dezen van harte uitgenodigd om te reageren.

Diploma
Maar ook: 'Heeft u nog geen EHBO diploma, maar zou u dit graag willen leren? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan via ehboheerewaarden@gmail.com.' Bij voldoende aanmeldingen kan dan in het nieuwe seizoen een cursus starten.

'Het zou zo jammer zijn als onze vereniging door een gebrek aan leden moet besluiten om te stoppen.'

Foto archief ter ilustratie.

Lees meer over:

Heerewaarden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.