donderdag 30 maart 2023

Alles over de Bommelerwaard

Wethouder Peter de Vries is blij met de opleveringen.

Eerste woningen Weteringshoek opgeleverd

21 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

ROSSUM - De wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Maasdriel, Peter de Vries, overhandigde woensdag (21-5) op gepaste afstand, de sleutel aan één van de eerste bewoners van de Zonnebaars. Dit is de eerste nieuwe straat in het nieuwbouwplan Weteringshoek in Rossum.

Afgelopen week werden aan de Graskarper de eerste woningen opgeleverd, waaronder 12 huurwoningen.

Wethouder De Vries is tevreden met de bouwimpuls voor Rossum: “Ik ben blij dat er eindelijk weer gebouwd is. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van de kern. Het nieuwbouwplan biedt kansen voor verschillende doelgroepen van jong tot oud, die niet meer vanzelfsprekend buiten de kern op zoek hoeven naar een nieuwe woning.”

Project
De nieuwe wijk Weteringshoek bevindt zich aan de westzijde van Rossum, tussen de Hogeweg, Weteringshoek en de Rietvoorn. Het project bestaat uit 67 woningen, waarvan 12 huurwoningen en 5 vrije kavels. Negen huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur. Er zijn nog 3 vrije kavels en één vrijstaande woning beschikbaar. 

Oplevering
Ondanks het coronavirus wordt er, met passende maatregelen, volop doorgewerkt in Rossum. Verwacht wordt dat voor de bouwvakantie in juli alle overige woningen opgeleverd worden. Ook zijn dan de wegen klaar. In het najaar volgt het groen en de nieuwe speeltuin.

Foto gemeente Maasdriel

Lees meer over:

woningbouw Rossum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.