dinsdag 7 juli 2020

Alles over De Bommelerwaard

Politie rolt crystal meth drugslab op

6 juni 2020 (door de redactie)

REGIO / HERWIJNEN - Zaterdagmorgen (6-6) ontdekte de politie in alle vroegte een groot drugslab in Herwijnen. Eerder kreeg de politie informatie dat er drugs geproduceerd zou worden op de bewuste locatie. Om 5.00 uur deed de Dienst Speciale Interventies daarom een inval op een terrein aan de Bloklandweg.

Op die plek werd inderdaad een drugslab voor synthetische drugs gevonden. Vermoedelijk gaat het om crystal meth. Drie mannen zijn aangehouden: een man uit Nederland en twee uit Mexico. Het lab wordt verder ontmanteld door specialisten van de politie.

Onderzoek
Er wordt verder onderzoek gedaan naar de drie verdachten. Het kan zijn dat inwoners uit Herwijnen de afgelopen tijd verdachte auto’s of mensen hebben gezien die hier iets mee te maken kunnen hebben. De politie verneemt dat graag via 0900-8844.

Drugslab herkennen
Deze week werd in Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de opkomst van de productie van dit soort drugs. Een dergelijk lab is te herkennen aan een sterke, chemische geur; vaak aceton- of ammoniak. Ook als op een locatie vaak bestelbussen of kleine vrachtwagens af- en aanrijden, kan dat duiden op een drugslab. Afgelegen plekken zijn vaak populair bij criminelen.

Hebt u het vermoeden dat er in uw omgeving drugs geproduceerd wordt? Bel dan de politie via 0900-8844, of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2020256919)

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

drugs
Deel dit bericht met je vrienden!