donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Dronken bestuurder blij met aanhouding na 8 jaar rijden onder invloed

6 februari 2024 (door BommelerwaardNet)

BRUCHEM - Een 58-jarige man uit IJsselstein werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte viel op doordat hij nogal slingerend over de A2 reed.

Agenten gaven de bestuurder een volgteken. Deze reed echter de politieauto voorbij en leek niet te beseffen dat het om een controle ging. De automobilist vertraagde daarbij zijn snelheid waardoor deze op enig moment met 50km/h over de snelweg reed. 

Bij de Lucht-Oost leek het voertuig te volgen, maar wilde de bestuurder via de groenstrook weer de snelweg op. Dat kon de politie voorkomen.

Gedronken
De bestuurder bleek behoorlijk gedronken te hebben. De uitslag was 780 UGL, waar wettelijk 220 UGL is toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De Officier van Justitie zal zich later over deze zaak buigen. 

Bijzondere verklaring
De verdachte gaf nog wel een opvallende verklaring: "Ik rij al acht jaar onder invloed van alcohol en ben nog nooit aangehouden. Ik ben blij dat dit nu is gebeurd en ik gedwongen word om er iets aan te gaan doen."

Foto archief.

Lees meer over:

Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.