donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

De gedachte is om het Gasthuisplein te betrekken bij het kermisterrein.

Drielse kermis gaat mogelijk toch door...

3 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Wie fan is van de Drielse kermis komt dit jaar mogelijk toch nog aan zijn trekken op het Mgr. Zwijsenplein. De wijze waarop, wordt op dit moment  nog onderzocht. De Drielse kermis stond gepland van 11 tot en met 14 juli. Indien er aan alle regelgeving kan worden voldaan, staat de kermis dit jaar in Kerkdriel van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 september.

Eigenlijk was de Drielse kermis vanwege de coronamaatregelen al afgelast. Na de laatste versoepelingen van het kabinet, ontstonden er mogelijkheden. Kermiswethouder Erik van Hoften: “Het evenement is van groot belang voor de Drielse gemeenschap en brengt normaliter veel mensen op de been. Dat het dit jaar vanwege de coronamaatregelen een andere vorm zal krijgen, staat vast. We gaan dan ook vooral kijken wat wel mogelijk is. Dit doen we in goed overleg met de horeca en de kermisexploitanten. Samen maken we er, binnen de geldende richtlijnen, een prachtig evenement van voor onze inwoners.”

Maatregelen
De gedachte is om het Gasthuisplein te betrekken bij het kermisterrein. Ook wordt nagedacht over de looproutes en moet er bij de attracties en de horeca voldoende afstand mogelijk zijn. De komende tijd wordt zorgvuldig bekeken wat verder nog nodig is om een geslaagd evenement op poten te zetten. De normale procedures, die gelden voor het organiseren van een kermis, worden in acht genomen. Burgemeester Henny van Kooten: ''Alles is erop gericht om de kermis in aangepaste vorm door te laten gaan. Toch moeten we in deze bizarre tijden er ook rekening mee houden dat de laatste versoepelingen kunnen worden teruggedraaid.”

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

kermis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.