dinsdag 7 december 2021

Alles over de Bommelerwaard

De buurtbus bij het NS-station in Zaltbommel.

Drie nieuwe haltes voor Buurtbus in Bommelerwaard

18 november 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Vanaf 2022 rijdt de Buurtbus (lijn 267) langs recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel. In de Zandstraat in Kerkdriel komt een halte ter hoogte van restaurant Brandend Zand. Verder wordt er een nieuwe halte geplaatst bij de hoek van de Teisterbandstraat en de Kerkstraat en bij de ingang van vakantiepark Europarcs in Kerkdriel.

Verbinding Zandmeren met centrum Kerkdriel en Zaltbommel
De aangepaste route verbindt recreatiegebied De Zandmeren met het centrum van Kerkdriel, Europarcs, de golfbaan, station Zaltbommel en het nieuwe zwembad De  Sportwaard in Zaltbommel. Zo wordt wandelen, een horecabezoek, rondvaarten en boodschappen doen in Kerkdriel makkelijker voor passanten.
Dit initiatief kwamtot stand door Ondernemersvereniging De Zandmeren met medewerking van BuurtbusVereniging Maasdriel Oost, Arriva, Gemeente Maasdriel en OndernemersVereniging Maasdriel.

Praktisch
Op werkdagen komt er bij de halte in de Zandstraat tussen 7 en 18 uur elk uur een bus naar Zaltbommel. Ook komt er op die halte elk uur een bus richting Hedel. Als de veiligheid het toelaat, kunnen reizigers op verzoek ook in- en uitstappen tussen de haltes. Passagiers kunnen de rit met pin of hun OV-pas betalen. In het weekend is het mogelijk om de BelBus op te roepen.

Buurtbus verbindt
Al vele jaren verbindt de Buurtbus lijn 267 een aantal kernen van de gemeente Maasdriel met Zaltbommel. Vrijwilligers rijden op de Buurtbussen en zijn verenigd in BuurtbusVereniging Maasdriel Oost. Ook het bestuur van die vereniging bestaat uit vrijwilligers. De Provincie ondersteunt de Buurtbus financieel en Arriva zorgt voor het
materieel.

Op Beleefkerkdriel.nl is informatie te vinden over wat er te doen is in Kerkdriel. Op Buurtbusmaasdriel.nl staan meer praktische zaken over de Buurtbus, zoals de route en reistijden.

Foto Buurtbus Maasdriel Oost.

Lees meer over:

buurtbus Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.