zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

Dorpsraad Gameren gaat samen koken en eten

30 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

GAMEREN - Dorpsraad Gameren krijgt subsidie van Provincie Gelderland voor het project ‘Samen koken, samen eten’. De dorpsraad gebruikt dit om de huidige keuken van JOOP geschikt te maken voor dit project.

Al langer kriebelde het bij een aantal mensen om meer met koken en samen eten te doen. Incidenteel gebeurde dat ook. Onder andere door een gezamenlijke maaltijd met alleengaanden die wonen in de Hof van Gameren. De Dorpsrasd: 'Dat is een erg gewaardeerd initiatief, maar toch bleef het bij één keer omdat het te arbeidsintensief en complex was. De huidige keuken in JOOP is ongeschikt om voor en met meer mensen te koken.' Een verbouwing is duur en daarvoor was het geld niet zomaar beschikbaar.

Subsidie
De gebiedsregisseur van de gemeente Zaltbommel ondersteunde de dorpsraad door het organiseren van een workshop fondsenwerving voor dorpsraden. Dat leverde uiteindelijk de genoemde subsidie op. Al eerder haalde de dorpsraad geld op.
Onfer andere via Skeelerclub `In de Slag van 150` en de opbrengst van de veiling. Ook was er de opbrengst van de Dag van Gameren, diverse sponsors en de bijdrage van de gemeente Zaltbommel.

De Dorpsraad is enthousiast: 'Nu de keuken van JOOP verbouwd gaat worden, willen we de ideeën voor samen koken, samen eten verzamelen en uitwerken. Houd je van koken, gezamenlijk eten en heb je ideeën hoe we dit kunnen organiseren? Meld je aan via joop@dorpsraadgameren.nl met de vermelding samen koken, samen eten.'

Gesprek
Op donderdag 6 augustus om 11.30 uur is het eerste, verkennende gesprek. Uiteraard Coronaproef. Iedereen kan vrijblijvend aanschuiven. De bijeenkomst is in JOOP, Jan van Steenbergenstraat 15 in Gameren.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

dorpsraad Gameren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.