zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Wethouder Anita Sørensen opende de bijeenkomst.

Dorpsraad Ammerzoden opgericht

13 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - Na een tijd van degelijke voorbereiding werd maandag 6 juli in Partycentrum annex dorpshuis De Weesboom de Dorpsraad Ammerzoden opgericht. Het werd een feestelijk moment dat genoot van een grote belangstelling.

De vijf kartrekkers achter de dorpsraad,  Roel van Zeelst, Arie Kraaij, Joost de Wit, Maria van der Krabben, Nettie van den Bergh, weten zich in hun initiatief gedragen door de inwoners. De initiatiefnemers kregen 350 positieve reacties op de vraag medio maart of Ammerzoden behoefte zou hebben aan een dorpsraad. Ja dus. Op de enquete werd breed gereageerd.

Wethouder Anita Sørensen was bij de oprichtingsvergadering aanwezig en opende de bijeenkomst met een terugblik op de Ammerooise politieke geschiedenis en het belang van een krachtige kern.

Bestuur
Ook meldden zich direct een aantal enthousiaste kandidaten voor het bestuur. De dorpsraad kan dus daadwerkewlijk aan de slafg met de diverse ter tafel liggende thema's.

Samenwerken
Dorpsraad Ammerzoden wil gaan fungeren als overlegorgaan tussen inwoners en gemeente, een platform waarmee je met elkaar in gesrpek kunt over zaken als samenwerking, leefbaarheid en welzijn binnen Ammerzoden. Ook het behartigen van het algemeen belang van de inwoners is één van de taken van de nieuwe dorpsraad.

Foto gemeente Maasdriel

Lees meer over:

dorpsraad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.