woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Wethouder Erik van Holten sloeg de eerste paal.

Dorpshuis Well ondergaat toekomstbestendige renovatie

24 juni 2020 (door BommelerwaardNet)

WELL - Eerder dreigde in 2015 zelfs sloping. Door inzet en visie van betrokken partijen keerde het tij.  Anno 2020, vijf jaar later, gaat Dorpshuis Ons Huis in Well renoveren, verduurzamen én uitbreiden. Een ondezoeksubisidie van de provincie Gelderland gaf dit plan een goede bodem. De gemeenteraad stemde eerder in met een budget (1,4 miljoen) om een en ander te realiseren. De eerste paal voor het nieuwbouwdeel is nu geslagen. 

Voor de uitbreiding van Ons Huis sloeg wethouder Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel dinsdag (23-6) de symbolische eerste paal. Er komt 60 vierkante meter bij aan de kant van de parkeerplaats, waar straks ook de nieuwe hoofdingang is.

Samenleving
Wethouder Van Hoften: “Het is mooi om te zien hoe dit initiatief vanuit de samenleving is gekomen en we het samen met het bestuur van het dorpshuis hebben kunnen oppakken. Een toekomstbestendig dorpshuis draagt bij aan de leefbaarheid in Well en het duurzaam renoveren past helemaal bij de doelstellingen die we als gemeente hebben op het gebied van duurzaamheid.”

Het toekomstbestendige (nul-op-de-meter en gasloos) dorpshuis gaat eind oktober zes dagen en avonden open voor de biljartclub, de muziek, de kerk en de fysiotherapeut. Verder is er overdag nog alle ruimte voor nog meer (zorg)instanties.

Als alles volgens planning verloopt wordt het dorpshuis in oktober dit jaar opgeleverd en kunnen de inwoners van Well weer gebruik maken van hun eigen Ons Huis.

 

 

Foto gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

dorpshuis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.