dinsdag 21 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

Nettenbreijers op het dak van Dorpshuis Gelre's End in Hedel.

Maasdriel verduurzaamt verder met zonnepanelen op dorpshuizen

31 oktober 2023 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - HEDEL: Op het dak van dorpshuis Gelre’s End in Hedel plaatste de gemeente Maasdriel vorige week 91 zonnepanelen. Eerder deze maand gebeurde dat op het dak van De Drie Linden in Alem en in juli was het dak van De Boxhof in Velddriel aan de beurt. Ook dorpshuis De Weesboom in Ammerzoden en Ons Huis in Well krijgen binnenkort zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wekt de gemeente schone, duurzame energie op en is daarmee op weg naar de gestelde klimaatdoelen.

De gemeente wil hiermee het goede voorbeeld geven. Met de zonnepanelen op de dorpshuizen zette men weer een nieuwe stap in het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen. Dit alles om het landelijke en lokale doel te halen om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten. 

Doelen behalen
Wethouder Toine Nettenbreijers is blij met de plaatsing van de zonnepanelen: “Het tegengaan van klimaatverandering moeten we samen doen."

Hij wijst ook op te verantwoordelijkheid van de gemeente: "Ook wij als gemeente hebben hierin een belangrijke taak. Het verduurzamen van onze gebouwen levert een goede bijdrage aan het behalen van onze doelen. En we geven het goede voorbeeld aan inwoners en bedrijven in Maasdriel. Want we moeten allemaal in actie komen.”

Foto gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.