maandag 15 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Het fraaie, nieuwe uiterlijk van de dorpsentree.

Nieuwe entree Zuilichem officieel geopend

7 februari 2023 (door BommelerwaardNet)

ZUILICHEM - De ‘Entree van Zuilichem’ is officieel geopend. Wethouder Gijs van Leeuwen verrichte, op de kruising Maas-Waalweg, die handeling maandag (6-2) rond de klok van 11.00 uur. Hij onthulde een infobord over de faunatoren. Kinderen uit groep 7/8 van basisschool Zuilichem hingen zelfgemaakte vogelhuisjes op langs de wandelroute.

Dorpsraad Zuilichem ging, samen met de gemeente en lokale ondernemers, aan de slag om een nieuw uiterlijk van de dorpsentree te realiseren. Daartoe werden ook de wensen en ideeën van inwoners opgehaald en in het ontwerp verwerkt.

Rondje dorp
Het resultaat is een ‘rondje dorp’. Er is nu een wandelpad en een veilige oversteekplaats naar ‘t Boske. Rondom het pad is veel aandacht voor de verbetering van de biodiversiteit, de planten, dieren en waterkwaliteit. Zo zijn er verschillende bijvriendelijke bloemperken, is er een fraaie faunatoren en een flink insectenhotel. 

Geweldig initiatief
Van Leeuwen bij de opening: ‘Wat een geweldig initiatief vanuit het dorp en de dorpsraad. Een project met en voor elkaar. Een plek voor ontmoeting en ontspanning. En het resultaat mag er zijn! De inrichting is prachtig, er is nagedacht over flora en fauna en het water stroomt weer!’

Foto Dorpsraad Zuilichem op FB.

Zie ook:

Lees meer over:

Zuilichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.